Elbow

Audio Vertigo Tour 2024
Deze concerten waren op 09 & 10 september 2024 - Carré, Amsterdam
Elbow
Elbow
Elbow - Audio Vertigo Tour 2024

De Engelse indierockers van Elbow vangen sinds hun debuutalbum in 2001 al hoge ogen met een bombastisch en orkestraal geluid en met album ‘The Seldom Seen Kid’ was hun wereldwijde doorbraak compleet. Het dynamische geluid prijzen ze aan de invloeden van Genesis, Talk Talk en Radiohead en met de afgelopen negen studioalbums vulden ze hun prijzenkast met onder andere een Mercury Prize, Brit Award en Ivor Novello Award. Met de komst van het album 'Audio Vertigo' voegen ze een nieuw hoofdstuk aan hun indrukwekkende catalogus toe.

Elbow
Elbow

Luister terug

Elbow
Elbow

"Eigenlijk alles wat Elbow-frontman Guy Garvey zingt, klinkt als poëzie. Doet hij dat op een betoverende locatie, zoals maandagavond in Koninklijk Theater Carré, dan heeft het zelfs iets magisch."

- De Telegraaf

Elbow
Elbow
Elbow
Foto's: Andreas Terlaak Photography

In het voorprogramma

In het voorprogramma van de shows van Elbow stond Peter Alexander Jobson. Als donkere, intieme singer-songwriters je aanspreken, dan zul je de muziek van deze I Am Kloot-bassist zeker waarderen. Zijn nummers zijn doordrenkt van rauwe teksten over liefde, verlies en eenzaamheid, ondersteund door een diepe, doorleefde stem en minimalistische gitaar- en pianomelodieën. In november verschijnt zijn debuutalbum 'Burn The Ration Books Of Love'. Luister hier zijn optreden terug: